Joia Hiemstra 7e NK-18, Paula Borgonje, Thomas v.Mourik kampioen bij Sambo en Roy Koffijberg bij European Cup Senioren

• 11 maart 2018

Ook op deze zaterdag, 10 maart 2018 stonden een aantal toernooien op de agenda: NK-18 te Tilburg, European Cup in Zwitserland en het Dutch Open Sambo te Dalfsen.

NK-18, Tilburg
Zeven judoka’s namen deel aan het NK-18 te Tilburg. Helaas konden de judoka’s niet ver genoeg doordringen in de strijd om de nationale titel.
Bij de dames behaalde Joia Hiemstra (-52kg) de zevende plaats! Joia verloor de eerste wedstrijd van een Zeeuwse, maar in de herkansing won ze drie partijen met resp. wazari, ippon en wazari van judoka’s uit Arnhem en Rotterdam. Haar vijfde wedstrijd verloor ze en daarmee de strijd om brons.

In de gewichtsklasse -55kg begon Francisco van de Steen (-55kg) goed, maar verloor de tweede partij. In de herkansing herpakte hij zich en wist twee maal ippon te scoren om vervolgens te stranden tegen Dario Maaskant.
Kaesey Milton (-60kg) werd direct naar de herkansing gedirigeerd, maar behaalde hier drie overwinningen met ippon om daarna in zijn de vijfde partij te eindigen.
Ruben van Mourik (-66 kg) pakte winst (ippon) in zijn eerste partij en verlies (ippon) in de tweede. De herkansing ging evenzo, helaas.
Elvin van Aken (-50kg) had een vrijloot en slaagde de 2e ronde te winnen. In de kwart finale verloor Elvin van de nr. 3 en ook in de herkansing ging het mis tegen de andere nr. 3 in deze gewichtsklasse.
Séun Steenken (-73kg) stond goed te judoën, maar verloor van Jelle v/d Werff en Christopher de Groot, beiden van judoclub Yushi.
Chris Scheurwater (-81kg) deed voor het eerst mee aan een NK en nog wel op zijn verjaardag! Het bracht hem in geen van zijn partijen geluk.
Alles bij elkaar een goede ervaring voor deze judoka’s.

European Cup Senioren, Uster, Zwitserland
In Uster, Zwitserland is Roy Koffijberg (-60kg) kampioen geworden op de European Cup Senioren, door de Italianen A. Di Clemente en A. Aramu te verslaan. In de halve finale won Roy van de Bulgaar B. Yanakov en de finale van de Fransman K. Mohamedi. Door deze prestatie maakt Roy goede kans om geselcteerd te worden voor het EK-23.

Dutch Open Sambo in Dalfsen:
Vier judoka’s namen op zaterdag 10 maart deel aan het sterk bezette Dutch Open Sambo in Dalfsen met deelnemers uit 15 landen, waaronder Rusland en de USA.
Paula Borgonje was niet op gewicht en had zich over laten poulen naar de klasse tot 64 kg waar ze al haar partijen wist te winnen en het goud opeiste.
Ook Thomas van Mourik (junioren -74 kg) won het goud door achtereenvolgens een Amerikaan en in de finale een Duitser te verslaan. Caitlin Heerikhuisen (senioren +68 kg) startte haar toernooi met een vrijloting en won vervolgens met overmacht van Morejon uit de USA. In de finale kwam ze nog net te kort maar was enorm blij met zilver. Jasper van den Born (senioren -90 kg) had een flinke poule en won zijn eerste partij maar verloor daarna van Remo Smeer. In de partij om brons raakte zijn tegenstander uit Frankrijk geblesseerd en moest opgeven. Daniël Wassenaar kon helaas vanwege zijn blessure aan zijn ribben niet deelnemen.
Door deze prestaties en hun opvallende inzet tijdens de bondstrainingen, zijn Daniël Wassenaar, Thomas van Mourik, Caitlin Heerikhuisen en Jasper van den Born geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Sambo voor junioren wat op 12 t/m 16 april 2018 plaats vindt in Praag.