Verslag van internationaal toernooi – Veendam

  • 30 september 2024

Van het weekend is er gejudood op het internationale toernooi in Veendam. Hier het verslag van die dag.

Vandaag zijn onze judoka’s de strijd aangegaan op het internationale toernooi in Veendam. Een groot toernooi met wel 10 matten en judoka’s uit Nederland 🇳🇱, Duitsland 🇩🇪 en Denemarken 🇩🇰.

Het ochtend blok was er voor de -12 en de -15 en liep de hele tijd door.

Joey won zijn eerste pot in de golden score met een houdgreep maar moest daarna twee keer zijn meerdere kennen in zijn tegenstander. Gossee stond sterker op de mat, maar wist zijn twee wedstrijden nog niet te winnen. Noud lukte dit wel. In zijn eerste maakte hij ippon met een houdgreep nadat hij op achterstand was gekomen. De tweede tegenstander was nog een maatje te groot. Maar in de verliezersronde ging Noud weer verder met winnen. Zijn derde pot maakte hij twee wazari’s met een overname en een Sumi gaeshi en zijn vierde won met een veeg en een houdgreep. De vijfde pot was voor hem het eindstation dit toernooi, 9de. Jayden deed net als Noud mee in de -55. Hij moest direct aan de bak tegen een sterke tegenstander. Hij kwam door een foutje op wazari achter maar wist de partij en zijn tegenstander in de laatste seconde over te nemen, ippon! De tweede partij mocht hij tegen een Deen 🇩🇰 deze gooide hij met de overname die we deze week zo vaak hadden geoefend. Hiermee kwam hij in de halve finale waar hij het judo aan de ander overliet. Toen hij een wazari achter kwam ging de knop om en wist hij zijn tegenstander steeds goed onderdruk te zetten. Dit leverde twee straffen voor de tegenstander op maar de tijd begon te dringen. In een iets te gretige actie werd hij meegenomen en gegooid en mocht hij de strijd om het brons aangaan. Hierin werd de Mark Huizinga techniek die we deze week zoveel op de grond hebben perfect toegepast en werd het 🥉gepakt.

Bram Croese had het weer zwaar tegen twee ervaren judoka’s, het eerste potje hield hij het nog goed vol maar hij moest in beide zijn meerdere kennen. Ryu won zijn eerste partij met een tilworp gevolgd door een houdgreep. Zijn tweede tegenstander pakte hij met een buitenwaartse haak. De kwartfinale was de volgende horde voor Ryu en dit bleek een uitputtingsslag. Hij kwam wazari voor maar kon deze voorsprong niet vasthouden en ging door naar de verliezersronde. Hier stuurde hij zijn tegenstander twee keer goed door om zijn vierde pot te winnen. In de vijfde pot was de batterij leeg en dat betekent een 7de plek. Daan, Teun en Jeftha kwamen allemaal uit in de -38 een grote poule in de -12. Jeftha verloor de eerste, al scoorde hij wel een wazari. De tweede partij won hij met een mooie harai goshi en de derde partij moest hij tegen een Deen 🇩🇰 deze stuurde hem door en Jeftha verloor. Daan verloor ook zijn eerste partij maar was met zijn aanvallen wel dichtbij. Dit was in zijn derde partij hetzelfde maar ook daar verloor hij. Tussendoor pakte hij nog een ippon met een ijzersterke houdgreep. Ook Teun had het zwaar in zijn eerste partij en verloor. Daarna wisselde hij naar een linkse nekpakking en werden er twee potten gewonnen door hard te halen en nog harder te haken. In zijn vierde pot lukte dit minder goed en werd er weer verloren. Wel weer een hoop geleerd.

Dan Hugo die met zijn 9 jaar toch mocht meedoen bij de -12 en de eerste partijen hard stond te knokken en twee keer won met een houdgreep. In de kwartfinale moest hij tegen een sterke Duitser 🇩🇪 en verloor hij. Hetzelfde gebeurde in de verliezersronde.

Dan nog onze dames.

Meta en Fenne Ringeling verloren helaas hun beide partijen. Fenne Schipper wist haar eerste partij te winnen met een wazari in de golden score en mocht direct door naar de halve finale. Daar verloor ze van hetzelfde meisje als vorige week maar werd er wel een betere partij gejudood. Om het brons stond Fenne er en won ze met ippon. Zij gaat ook naar huis met een 🥉. Ik zie steeds meer van de training terugkomen tijdens de wedstrijden en zie dit ook zijn vruchten afwerpen!

In het middag blok deden Séun en Kaesey weer mee in de -81. Kaesey verloor zijn eerste partij door een uchi mata. De tweede pot mocht hij tegen een Deen 🇩🇰, hij was dichtbij maar verloor helaas op wazari. Seun begon direct internationaal en mocht ook tegen een Deen 🇩🇰 uitkomen. Deze bleek na een golden score te sterk. Seun wilde waar voor zijn geld en ging ook de tweede pot de golden score in. Hier pakte hij goed door op de grond en won hij met een verwurging. Zijn derde pot verloor helaas en dat betekende het einde van het toernooi voor Shoganai.