Het was hard knokken op NL Judo Open toernooi – Nieuw Vennep

  • 23 september 2024

Van het weekend is er gestreden in Nieuw-Vennep.

Het eerste blok was ook op dit toernooi een dames blok. Fenne en Meta gingen de strijd aan en kregen flinke weerstand. Meta verloor haar eerste partij door een schouderworp, haar tweede partij stond ze goed te knokken tegen een bruine bander. Eén momentje van onoplettendheid zorgde echter dat ze gegooid werd en in de houdgreep kwam. Fenne was de eerste ronde vrijgeloot en won de tweede ronde met een wazari voor een buitenwaartse haak. Hiermee belandde ze in de halve finale, deze werd helaas verloren en om het brons zat het er vandaag ook niet in. Fenne wordt daarmee 5de.

In het tweede blok kwamen Joey, Gossee en Bram Croese in actie. Joey moest tegen twee sterke judoka’s en kon niet tot een goede pakking komen, hij verloor beide partijen. Gossee verloor zijn eerste partij door een verwurging op de kin. In zijn tweede pot kwam hij een wazari voor, maar kwam hij weer in een verwurging. Deze zat en hij moest aftikken. Bram Croese pakte in zijn eerste pot goed vast, maar wilde te snel zijn worpen maken, hij werd hierbij overgenomen en verloor. In de tweede pot kreeg ook hij een verwurging tegen. Hier gaan we komende week zeker op trainen.

En dan het derde blok met Gifairo en Jayden. Gifairo had weer een pittige loting maar verbeterde zijn pakking en houding. Mooi leerpunt – helaas nog niet genoeg voor de winst. Jayden begon het toernooi met een mooie heupworp in zijn eerste pot. De volgende won hij met een schouderworp op de knieën en dat bracht hem in de kwartfinale. Daar kwam hij eerst een wazari achter, maar met een schitterende overname scoorde hij ippon en draaide de wedstrijd om. In de halve finale had hij het zwaar en kwam hij weinig aan judoën toe. Met twee shido’s tegen op het bord probeerde hij een overname, maar die mislukte en daardoor kreeg hij ippon tegen. Vervolgens moest hij strijden om het brons. Met een mooie draai beweging pakte hij zijn tegenstander in een houdgreep en daarmee pakt hij de eerste medaille van de dag en is hij 🥉!

Dan hadden we nog vier strijders over. Ginato moest zijn eerste pot flink aan de bak tegen een sterke tegenstander en moest meer dan 3 minuten de golden score in. Maar hard werken loont en hij won zijn partij op drie straffen voor de tegenstander. Helaas brak deze uitputtingsslag hem wel op en verloor hij zijn tweede partij. In de derde pot maakte hij twee mooie offerworpen en won hij weer. De laatste pot sloeg de kramp toe en moest hij helaas zijn meerdere kennen in zijn tegenstander. Jeftha Zwerver moest veel en lang wachten en dat zorgde ervoor dat zowel de eerste als de tweede pot verloren werden. Séun en Kaesey deden voor het eerst in 4 jaar weer mee met een toernooi en hadden het zwaar in de strijd om de pakking. Séun kon helaas nog geen winst partij binnen slepen. Kaesey was in zijn eerste potje al dichtbij toen hij met een wazari voor kwam met een sode, maar helaas pakte zijn tegenstander hem terug met ippon. Hij mocht daarna direct voor het 🥉 en won deze met twee wazari’s voor overnames. De tweede medaille van de dag op een uitdagend en leerzaam toernooi.