Yaël wint goud in Frankrijk en jeugd actief op St.Klaas toernooi bij Bijsterbosch

• 5 december 2022

In het weekend 26/27 november hebben we 1 judoka die zowel op zaterdag als zondag een toernooi heeft gedraaid: Gossee Winnubst werd in St Maartensdijk en in Almere 2de en heeft zijn prijzenkast in een paar weken tijd goed gevuld (vorige week won hij ook op zaterdag en zondag een medaille). In Almere won Ginato Florencia ook de 2de prijs dankzij 2 fraaie ippons. En Gifairo stond lekker te judoen, maar hij kwam nog iets te kort voor een medaille.

Ondanks alle Sinterklaas plannen zijn er dit weekend (3/4 december) toch judoka’s geweest die een toernooi gepakt hebben. In Heerde werd bij Sportschool Bijsterbosch een leuk toernooi georganiseerd waar Max Dreves, Bart de Ruiter, Jeftha Zwerver, Joey vd Holst, Troy Riezenbosch kampioen werden. Thomas Hendriks en Bram v/d Veen wonnen zilver en Lars Gunnik en Vera Knol pakten brons.

En op zondag pakte Yaël Schipper goud in Frankrijk! Haar 1ste pot won Yaël met een sankaku houdgreep. De 2de pot maakte ze een mooie plakveeg en maakte ze het op de grond af met een armklem. Kwartfinale werd gewonnen met een strakke verwurging. In de halve finale werd gewonnen van Wouters met een sankaku en in de finale maakte Yaël binnenwaartse haak gevolgd door een sterke houdgreep. Goed gedaan Yaël!